PRIMARIA COMUNEI JIDVEI

Judetul Alba

Stiri

FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Capital Uman 2014-2020
Axa prioritara 3 Locuri de munca pentru toti
Obiective specifice: 3.1-3.6
Titlul proiectului: Calificare si Mediere pentru Ocupare in Sectorul Auto din Regiunea Centru (CMOSA-RC)
Contract POCU: POCU/298/3/14/120820


Comunicat de presa
CARAVANA DE RECRUTARE A GRUPULUI TINTA
Comuna Jidvei , 8-12.12.2018

Proiectul: Calificare si Mediere pentru Ocupare in Sectorul Auto din Regiunea Centru (CMOSA-RC) Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020!

Fundatia Romtens organizatie neguvernamentala de utilitate publica care activeaza de peste 20 de ani in domeniul promovarii sanatatii la locul de munca, avand o experienta de peste 10 ani in monitorizarea si evaluarea de proiecte si de tot atatia ani in formarea profesionala a adultilor, impreuna cu SC Terra Nova Group SRL societate infiintata in 2005 al carei profil este tocmai formarea profesionala a adultilor, cu un portofoliu de 30 de programe de formare, impreuna cu Primaria Comunei Jidvei, judetul Alba, va invita sa luati parte la CARAVANA DE RECRUTARE A GRUPULUI TINTA pentru proiectul Calificare si Mediere pentru Ocupare in Sectorul Auto din Regiunea Centru. Caravana va fi organizata la Caminele Culturale, in zile consecutive, in perioada 8-12.12.2018, intre orele 9.00-15.00.
Daca sunteti somer inregistrat la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca sau persoana inactiva – adica pensionar/pensionara; casnic/casnica, persoana intretinuta de alte persoane ori de stat sau aveti un loc de munca unde nu doriti sa reveniti in urmatoarele trei luni si nu ati cautat pana acum un loc de munca – va invitam sa participati la sesiunile de informare si recrutare in vederea participarii la activitatile proiectului nostru.
Intre activitatile derulate in cadrul proiectului in sprijinul integrarii si mentinerii pe piata muncii a persoanelor din categoriile anterior mentionate, se numara activitatile de informare si consiliere, cursuri de calificare in concordanta cu profilul locurilor de munca identificate si activitati de mediere pe piata muncii.
Pentru a afla mai multe informatii despre eveniment, nu ezitati sa ne contactati. Fundatia Romtens
www.romtens.ro
E-mail: office@romtens.ro / Tel: +40 21 637 30 02 / Fax: +40 21 637 30 84Incep sa vina vestile bune pentru locuitorii Comunei Jidvei. In sedinta Consiliului Local din 24.02.2017, s-au aprobat doua Proiecte de Hotarare. Unul privind infiintarea retelei de canalizare in localitatile Capalna de Jos si Balcaciu, iar celalalt face referire la modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere in Comuna Jidvei.

Despre ce este vorba?

Primaria Jidvei a trimis la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice doua proiecte de hotarare in vederea aprobarii finantarii prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2015-2018 a obiectivelor de investitii mai sus mentionate.
Valoarea totala a investitiei privind Infiintarea retelei de canalizare in localitatile Capalna de Jos si Balcaciu, este de 13.741.798 lei (3.049.023 euro), iar reteaua va avea o lungime de 17 km si doua statii de epurare.

Al doilea proiect face referire la modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere in Comuna Jidvei. Va avea o lungime de 11 km si valoarea totala se ridica la 10.688.779 lei (2.363.885 euro). Prin acest proiect se va reface complet asfaltul in localitatea Jidvei, se va asfalta localitatea Veseus, se vor asfalta strazile ramase neasfaltate din localitatea Balcaciu, plus drumul care face legatura intre Jidvei si Feisa. Vestile bune nu se vor opri aici. In perioada urmatoare sunt sigur ca vor veni si altele.


************************************************************************************************************************************************

Stimati cetateni ai Comunei Jidvei, as dori sa clarificam anuminte aspecte referitoare la ridicarea gunoiului din localitatea noastra. Dupa cum bine stiti, in comuna noastra sunt cateva persoane iresponsabile care incearca prin diferite metode sa denigreze aceasta insitutie si sa jigneasca oamenii de buna credinta din comuna. Acesti oameni fac parte din familia Muntean si pe langa ei, alte doua, trei persoane de rea credinta.

Problema gunoiului menajer este o problema la nivel national, dupa cum s-a transmis si la televizor. S-a adaugat o taxa de 80 de lei pe tona, care automat ne obliga sa marim taxa gunoiului pentru cetateni. Primaria n-a fost de acord cu acest lucru, fapt care a dus la neridicarea gunoiului timp de doua saptamani. Va informez ca astazi a avut loc o intalnire intre primar si firma FINANCIAR URBAN, prin care s-au clarificat toate problemele referitoare la acest aspect si s-a cazut de acord la un pret convenabil pentru cetateni si firma.

Aceste persoane indezirabile au incercat astazi din rasputeri prin toate metodele posibile sa opreasca echipa primariei de la ridicarea gunoiului (Primaria Jidvei a luat o hotarare de urgenta pentru ridicarea gunoiul astazi prin fortele proprii pentru a veni in sprijinul cetateanului). Va multumim si sper ca apreciati efortul primariei care este aproape de dvs si de nevoile dvs.


************************************************************************************************************************************************


In alta ordine de idei, va aduc si o veste extraordinara pentru Comuna Jidvei. In anul 2017 ne propunem sa realizam doua proiecte marete. Primul se refera la asfaltarea completa a strazilor din localitatea Jidvei. Acestea vor avea o latime de 6 metri, plus doua piste pentru biciclisti (una pe partea stanga, iar cealalta pe dreapta). Se vor construi rigole si podete pe strazile unde nu sunt, plus trotuare. Tot in acest an se va reabilita si Liceul Tehnologic Jidvei. Al doilea proiect maret pentru localitatea Jidvei va fi reabilitarea si marirea Caminului Cultural, ceea ce inseamna ca acesta va avea o capacitatea de aproximativ 600-700 de persoane

In localitatea Veseus vor fi asfaltate toate strazile, si vor fi construite podete, rigole si trotuare.

In localitatea Feisa se vor construi rigole, podete si trotuare.

In localitatea Balcaciu se vor asfalta strazile ramase neasfaltate, se va introduce canalizarea si se vor construi rigole, podete si trotuare, iar in Capalna se va introduce canalizarea si se vor construi rigole, podete si trotuare.

Toate aceste proiecte au fost depuse prin PNDR (OG28) si AFIR si speram ca pana in toamna acestui an sa incepem lucrarile de care va spuneam mai sus.

Acestea sunt prioritatile conducerii primariei pentru cetateni pentru anul 2017 si speram ca impreuna cu dvs sa ducem la bun sfarsit aceste lucrari. Acestea sunt lucrurile reale, nu minciunile scrise pe site-uri obscure de diferite persoane.

Va rugam ca pe viitor sa va informati doar de la sediul Primariei pentru orice problema si sa nu mai ascultati toate zvonurile care circula pe strada.

Va multumim si vom reveni cu detalii despre cele doua poriecte in lunile urmatoare.