PRIMARIA COMUNEI JIDVEI

Judetul Alba

PARTENERI

Primaria
    Actualul sediu administrativ al comunei a fost construit in anul 1890. Situat pe strada Perilor nr. 15, functioneaza intr-o cladire frumoasa, nou renovata, dotata corespunzator pentru o buna functionare a activitatilor zilnice.
    Politia
    Institutie importanta intr-un stat democtatic, insarcinata cu asigurarea ordinii si respectarii legislatiei de stat, politia a fost dotata cu un nou sediu ridicat la inceputul anilor 1980 situat pe strada Viilor, 132.

    Farmacia
   
Situata pe starda Garii, farmacia este indispensabila locuitorilor comunei care isi procura medicamentele de la aceasta farmacie.

    Gara CFR
   
Pe baza unei conventii incheiate cu statul austro-ungar, o societate italiana a construit intre anii 1894 - 1896, calea ferata Blaj - Praid. Cand s-a auzit pentru intaia oara zgomotul caracteristic al trenului si suieratul, locuitorii satului  Capalna au urcat pe culmea cea mai inalta din partea de vest a satului, de unde mirati si adanc emotionati au strigat: "Vine carul cel de foc!"
    Construirea liniei ferate Blaj - Praid a determinat construirea garii in localitatea Jidvei.
    Trenul de calatori asigura transportul persoanelor din satele comunei  pe ruta Jidvei - Praid, Jidvei - Blaj cu lagatura spre Alba - Iulia.

    Centrala telefonica
   
Dezvoltarea retelei de telefonie din Romania a avut ca urmare includerea Jidveiului in acest circuit. In anul 1993 centrala se modernizeaza cu o centrala telefonica digitala care deserveste lociutorii din satele comunei Jidvei.
    In prezent exista un numar de 1056 de posturi telefonice, iar posta asigura primirea si distribuirea corespondentei.

    Brutaria
    Amplasata in imediata apropiere de Gara Jidvei, brutaria asigura necesarul de paine pentru o buna parte a locuitorilor din Jidvei.